Kanun Hükmünde Kararname kapsamında komisyonun görevleri nelerdir?

Kanun Hükmünde Kararname kapsamında komisyonun görevleri, ihraçlar ve kapatılan kurumlara yönelik itirazlardan oluşmaktadır. Komisyon aşağıdaki sayılan işlemler hakkında başvuruları değerlendirip karar verebilecektir:

  • Kamu görevinden, meslekten veya görev yapılan teşkilattan çıkarma ya da ilişiğin kesilmesi. • Öğrencilikle ilişiğin kesilmesi.
  • Dernekler, vakıflar, sendika, federasyon ve konfederasyonlar, özel sağlık kuruluşları, özel öğretim kurumları, vakıf yükseköğretim kurumları, özel radyo ve televizyon kuruluşları, gazete ve dergiler, haber ajansları, yayınevleri ve dağıtım kanallarının kapatılması.
  • Emekli personelin rütbelerinin alınması.

Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnameler ile gerçek veya tüzel kişilerin hukuki statülerine ilişkin olarak doğrudan düzenlenen ve birinci fıkra kapsamına girmeyen işlemler de komisyonun görev alanında bulunuyor.

Bu madde kapsamında belirtilen işlemlere ilişkin olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerde bulunan ek tedbirler ile kanun yollarının açık olduğu işlemler hakkında ayriyeten başvuru yapılamayacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz